Sagornas verklighet

Det finns två sätt att fånga en partner i denna värld och båda två baserar sig på sagor som har berättats i flera århundraden. Berättelser som vägleder oss flickor i jakten på vår drömprins eller -prinsessa. Låt mig berätta dessa sagor i korthet.

Saga nummer ett: 

Alla drömmer vi om vår prins. Mr. Right som är vår "soulmate". Vi vill vara så fläckfria som möjligt och väntar på denna härliga kar som skall komma och rädda oss från livet och beskydda oss. När vi fyller 16 faller vi i en lång sömn så som Törnrosa och väntar på den unga prinsen som skall komma och kyssa oss och därefter leva lyckliga tillsammans till livets slut. 

Sagan är otroligt romantisk och grundtanken är fin, men det finns en risk att man får sova jääävligt länge före törnhäcken förvandlas till rosor och den snygga prinsen kommer och kysser en. Man risker att bli en gammalpiga.. 

Saga nummer två: Den skiljer sig från saga nummer ett genom att man väljer kvantitet framom kvalitet. Den desperata prinsessan kysser så många grodor som möjligt för att se efter om någon av dem skulle förvandlas till hennes egen drömprins. 

Fördelen med den här sagan är att det behöver inte ta länge före man hittar prinsen och kan bilda sin egen familj med små prinsar och prinsessor. Nackdelen är den att man kan hitta riktigt sliskiga och slemmiga grodor på vägen och sätta sig på en och annan törn före hjärtat får ro. 



Lycka till i jakten på din drömprins! Jag har hittat min <3 och för att göra livet mer smidigt uttrycker han sin kärlek genom att teckna ett självporträtt på Paint och underteckna med "Kyss". Ett riktigt romantiskt kap med andra ord ;) 

MhFh 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Ännu en text om ämnet som inte bör diskuteras