Bråk i familjen

Hört på TV:

En barnpsykolog ger tips om hur man skall hantera meningsskiljaktigheter mellan föräldrarna i en familj så att striden inte påverkar barnet.

Hennes första tips är att förklara åt barnet att han eller hon inte har något med striden att göra och därefter söka sig till ett annat rum där man kan ventilera. Det jag funderar på är att vad händer om lilla Kalle går med örat mot dörren och hör att mor och far bråkar om lilla Kalles sovtider t.ex.? Han hör ju att föräldrarna talar om honom.

Det andra tipset är att svälja sin ilska och fortsätta diskussionen när barnet lagt sig. Låter ju helt ok om man inte kan hitta samförstånd lugnt framför barnet.

Det tredje, absolut nutida tipset, är  att samla tankarna och skriva dem ner i ett e-post till den andra. Jag hör hur min haka faller  ner och dunsar till när den når golvet. Menar hon ALLVAR? E-POST?!?!
Varje normal människa ska vara kapabel till att diskutera saker och är man inte det kanske man inte borde leva i ett förhållande? Eller ska vi gå till att ingen av familjemedlemmarna TALAR med varandra ansikte mot ansikte utan allt förs via en gemensam chat på sociala medier?




MhFh

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Ännu en text om ämnet som inte bör diskuteras