Citronmuffins
Den här veckans tema har varit citron och dessa blev det en hel del av.
Citronmuffins
12 muffins
12 muffins
100 g rumstempererat smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche
Rivet skal samt saft av en citron
2 ägg
1 1/2 dl dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche
Rivet skal samt saft av en citron
Fyllning:
Lemoncurd, hemgjord eller färdig
Vispa smör och socker pösigt.
Vispa smör och socker pösigt.
Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda i vaniljsocker, citron och crème fraiche.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten, vänd försiktigt till en jämn smet.
Fyll formarna till hälften. Klicka i ca 1 tsk Lemoncurd, fyll sedan formarna med smet nästan fulla.
Blanda i vaniljsocker, citron och crème fraiche.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten, vänd försiktigt till en jämn smet.
Fyll formarna till hälften. Klicka i ca 1 tsk Lemoncurd, fyll sedan formarna med smet nästan fulla.
Gräddas i ugn 200°C ca 14 minuter.
Låt muffinsen svalna och tillred frosting under tiden.
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk nypressad citronsaft
100 g naturell färskost
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk nypressad citronsaft
100 g naturell färskost
Vispa smör, florsocker och citronsaft med elvisp.
Tillsätt färskosten och fortsätt vispa. Spritsa på muffinsen då de kallnat.
Vill man lämna bort frostingen går det lika bra att pudra muffinsen med florsocker.
MhFh
Kommentarer
Skicka en kommentar