Dödsfällan

Det här är inget nytt, men en bra påminnelse till sommaren..


Jag har alltid funderat på varför man lägger trasor och skynken för vagnen. Man ser inte barnet och det är inte vackert. Jag har aldrig täckt för med något annat en på högst myggnät. Även det mycket sällan. Vår vita vagn samlar inte till sig varken flugor eller kryp. Flera mammor har motiverat med att barnet somnar bättre när det är mörkt. Just, men vad gör man sedan när det är sommar? Då är det ju ljust när barnet ska gå och sova? Mörkläggningsgardin? Men vad gör ni sedan när ni är någonstans där det inte finns sådana gardin till hands? Täck för vagnen om ni vill, jag bara funderar över fördelarna med det. Ni får gärna berätta era orsaker till fenomenet, because I just don't get it. Jag vill vara effektiv och komma undan på det enklaste sättet. Så vår dotter har lärt sig sova i alla väder, ljus och ljud. Mamma gillar :)

MhFh 

Kommentarer

  1. Vi lägger numera alltid en filt eller trasa över vagnen. A började i något skede ha fullt upp att se på allting och somnade helt enkelt inte om hon kunde se omkring sej. Vår vagn har ju en vädringslucka i suffletten så när det var sommar så hade vi den öppen, å när hon somnat så vek jag undan trasan lite också så att det blev luftigare.

    Hon totalvägrade ju att sova inne i sängen dagtid också redan från riktigt liten, en sak som jag var övertygad om att man kunde vänja bort. Tji fick vi, hon skrek som en tok hur länge som helst. Fortfarande vill hon sova ute i vagnen, endast om hon är sjuk så somnar hon inne.

    Är A ute och ska sova å det hörs ett specifikt ljud så ligger hon å lyssnar på det, men är vi i en folksamling med jämnt sorl så somnar hon nog. Så det är nog från barn till barn när och var de somnar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det var intressant :) F ligger nog också och tittar, men hon brukar bli så pass trött att hon lägger sig ner och somnar. Ja vädringsluckan är nog att komma ihåg. Hur har ni gjort när ni varit någonstans övernatt då?

      Radera
    2. Det har aldrig hänt att A skulle ha somnat av sej själv om det inte är sovtid. Helt förvånad hörde jag mammorna på familjecaféet berätta att deras barn kunde somna på lekmattan eller var som helst när som helst :)

      Förutom ett par korta perioder så har A somnat utan minsta protest i sin säng till natten, det har bara varit att lägga ner henne å säga gonatt å gå ut från rummet. Vi är inte så ofta borta över natten men de gånger det har hänt så har hon nog sovit helt ok. Ända tills hon har vaknat av nånting på morgonnatten och märkt att hon inte är hemma och det finns en massa intressanta saker att titta på istället :)
      Är hon själv borta övernatten hos barnvakt så har hon sovit från kväll till morgon utan ett pip.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Silverskedens betydelse