Smulpaj med jordgubbar

Smulpaj med jordgubbar är i sig inget nytt, men med kokos blir den extra knäckig och smaskig.

Smulpaj

Smuldeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havreflingor
1 dl kokosflingor
1 ½ krm salt
150 g kallt smör
1 ½ dl socker

Fyllning:
ca 400 g jordgubbar (färska eller frysta)
2 tsk potatismjöl

Lägg ugnen på 175 grader.

Blanda vetemjöl, havregryn, kokosflingor och salt i en skål. Finfördela smöret med fingrarna i degen. Nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret till sist.

Blanda jordgubbarna med potatismjölet. Strö ut dem i bottnet av en form. Strö över smulorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Servera med glass eller vaniljsås.

MhFh

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Korv- och potatisgratäng