Jordgubbskräm med lime

Frysta jordgubbar är det gott att laga kräm av. 

Jordgubbskräm 

500 gram skivade jordgubbar (frysta eller färska)
4 dl kallt vatten 
1 dl strösocker eller tex gelesocker 
3 msk potatismjöl 
1/2 lime

Koka upp socker och vatten. Tina jordgubbarna i en annan kastrull. Lägg ihop dem när jordgubbarna tinat och koka under lock ca 5 min. Blanda under tiden potatismjölet i lite kallt vatten. 
Ta kastrullen från plattan o häll redningen i en fin stråle i jordgubbarna. Koka upp krämen och krama i saften från en halv lime. Rör om. Häll upp krämen i en skål och strö på lite socker för att undvika skinn på ytan. 

Servera med glass, vispad grädde eller ät som sådan. 

MhFh 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Korv- och potatisgratäng