Rabarbermuffins med vit choklad

Rabarbermuffins med vit choklad

150 g rabarber 
2 ½ msk strösocker

100 g rumsvarmt smör 
1 dl socker 
½ msk vaniljsocker 
2 st ägg 
1 dl mjölk 
2 ½ dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
100 g vit choklad
1 tsk kardemummakärnor

Sätt ugnen på 175 grader. 

Ansa och skär rabarber i små botar. Blanda med 2 ½ msk strösocker. 

Rör smör, socker, vaniljsocker mjukt. Rör ner äggen, ett i gången. Rör ner mjölk. 
Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och blanda ner i smeten tillsammans med kardemumman. Klicka ut i muffinsformar. Ifall du inte har en muffinsplåt, rekommenderar jag att ha två formar i ett. Såhär ger de inte efter. 

Grädda i ca 25 minuter. Känns med en sticka när de är färdiga. 

MhFh 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Ännu en text om ämnet som inte bör diskuteras