Rabarbermuffins med vit choklad
Rabarbermuffins med vit choklad
150 g rabarber
2 ½ msk strösocker
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
½ msk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk kardemummakärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och skär rabarber i små botar. Blanda med 2 ½ msk strösocker.
Rör smör, socker, vaniljsocker mjukt. Rör ner äggen, ett i gången. Rör ner mjölk.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och blanda ner i smeten tillsammans med kardemumman. Klicka ut i muffinsformar. Ifall du inte har en muffinsplåt, rekommenderar jag att ha två formar i ett. Såhär ger de inte efter.
Grädda i ca 25 minuter. Känns med en sticka när de är färdiga.
MhFh
Kommentarer
Skicka en kommentar