Vän eller inte vän

För ca 6 månader sedan fick en bekant en baby. Häromdagen försökte jag titta på knyttet då jag märkte att min bekant blockerat mig på fejjan. Med andra ord såg jag personens profilbild och inget annat. Min reaktion? Bort med flugan. Jag har ju 582 vänner kvar. 

Jag har inga speciella grupper på ansiktsboken. Endera så är man min vän och man ser allting eller så är man inte min vän och man ser inget. Min fråga är följande. Om man har så mycket hemligt på fejjan som jag, som din vän, inte får se, varför behålla mig som vän?  Jag är vän, men ändå inte. Då är jag ju inte egentligen en vän. Eller?  

Jag förstår att man inte vill dela med sig allting till alla vänner, men ser jag inget mer än en profilbild? Då är jag nog inte en vän. Då får det vara för min del. Yes. Cold bitch. 

MhFh 

Kommentarer

  1. Nej, inte vän kanske, vänner borde väl nog få veta "allt", däremot tycker inte jag att alla mina 560 facebook"vänner" går inom kategorin "vän", utan en stor del är s.k. kompisar och en del "bara" bekanta. Och de får då inte ta del av allt på min sida. De s.k. "bekanta" ser kanske hälften av vad jag lägger upp, lite beroende på vad det är. På samma sätt förväntar jag mig inte att alla andra heller ska räkna mig som mer än kompis eller bekant. Har en bunt med personer som jag gärna har lite kontakt med fortfarande även om man inte umgås med dem, en del som jag är intresserad av att få veta "allt" om och en del som jag bara vill ta del av delar av deras liv. Fungerar bra tills man "graderar" olika (ena tycker man är närmare än den andra). Men många ser nog mer eller mindre allt jag lägger upp. Vänner och släktingar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men dina bekanta ser ändå något ;) Jag blev tydligen blockad från ALLTING :D

      Radera
    2. Jo. Jag hade nog reagerat lika som du. :) Ville bara förklara hur jag tänker, som en som har olika grupper på fb ;) Och iom det skulle jag också tänka att om jag inte ser något alls på någon annans sida så räknar den personen oss inte som vänner eller kompisar, så då kan man ju lika gärna ta bort den. Skulle antagligen svida en del också... beroende på vem personen är förstås. Så kan man ju undra varför personen inte tagit bort en helt då? Kan ju förstås hända att personen ifråga har en period där hen vill hålla sig mer för sig själv, utan att för den skull vilja radera/stänga av sitt konto, och i något skede är redo för att umgås mera igen... Utan att det är någon annans fel. Men det är antagligen jag som analyserar för mycket :P

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Silverskedens betydelse