Det där med att koka ris har aldrig varit min grej. Sedan träffade jag min sambo. Såhär kokar du det godaste riset. Kokt ris (4 port) 3 dl ris vatten Konsten bakom att koka ris är att tvätta riset. Skölj riset tills vattnet blir klart. Detta kräver 6-7 ggr byte av vatten. När riset är sköljt lägger du vatten i kastrullen, ungefär ett finger mer än rismängden. Koka upp under lock. När vattnet kokar lägger du plattan på ettan. Koka på tio min. Flytta sedan kastrullen från plattan och låt kastrullen stå 10 min. Notera att du får inte lyfta locket efter att du lagt det på. Inte ens för att kolla lite. När riset har stått är det äntligen dags att lyfta locket och du har det perfekta riset. MhFh
Tillbaks igen tillbaks igen tillbaks igen tillbaks igen Framåt framåt framåt framåt Tillbaks igen tillbaks igen tillbaks igen tillbaks igen Lunka på lunka på i min gamla kofta Lunka på lunka på i min gamla kofta Hade jag hade jag känger och galoscher Skulle jag skulle jag aldrig gå i toffler Finns det något värre än att vakna mitt i natten och höra hur barnvisorna klingar i huvudet? NEJ! På den HÄR sidan hittade jag 115 barnvisor, men jag kände nog inte igen många. Gör ni? Så fort vi kommer till landet i väst ska jag nog gå på jakt efter en sångbok och några böcker som man kan läsa till godnatt saga. Sådana lyser med sin frånvaro i vårt hem och jag skulle ju gärna både sjunga och läsa med flickan. MhFh
När idéerna på middag tar slut kan man alltid slänga ihop en potatis- och korvgratäng. Potatis- och korvgratäng 600 g potatis ½ purjolök 250 g korv 2 dl riven ost 2 ½ dl grädde Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta, skala och skiva potatisen och löken. Skär korven i bitar. Blanda korv, potatis, lök och en del av osten i en smord ugnsform. Salta och häll över grädden. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. Mhfh
Kommentarer
Skicka en kommentar