Ugnstekt lax med potatismos


Ugnstekt lax med potatismos

Det där med att tillreda fisk är en konst i sig. Nu verkar det som att vi hittat ett recept som varken resulterar i kruttorr fisk eller rå sörja. Låt mig presentera:

Ugnstekt lax på låg temperatur
lax
salt
peppar
lime

Busenkel potatismos
12 medelstora potatis
1 msk smör
1,5 dl mjölk
salt
muskotnöt

Sätt ugnen på 125 grader.

Rensa eventuella ben från fisken. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.

Tvätta och skala potatis. Koka potatisen mjuk. Lägg i en klick smör och mosa sönder med elvisp. Häll i varm mjölk, lägg i en nypa salt och muskotnöt (försiktigt för den är superstark i smak). Vispa tills potatismoset är passlig konsistens.

Ta laxen ur ugnen, krama ur saften av en halv lime på fisken och servera med kokt broccoli samt potatismoset.

MhFh

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Ännu en text om ämnet som inte bör diskuteras