Ugnstekt lax med potatismos
Ugnstekt lax med potatismos
Det där med att tillreda fisk är en konst i sig. Nu verkar det som att vi hittat ett recept som varken resulterar i kruttorr fisk eller rå sörja. Låt mig presentera:
Ugnstekt lax på låg temperatur
lax
salt
peppar
lime
Busenkel potatismos
12 medelstora potatis
1 msk smör
1,5 dl mjölk
salt
muskotnöt
Sätt ugnen på 125 grader.
Rensa eventuella ben från fisken. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Tvätta och skala potatis. Koka potatisen mjuk. Lägg i en klick smör och mosa sönder med elvisp. Häll i varm mjölk, lägg i en nypa salt och muskotnöt (försiktigt för den är superstark i smak). Vispa tills potatismoset är passlig konsistens.
Ta laxen ur ugnen, krama ur saften av en halv lime på fisken och servera med kokt broccoli samt potatismoset.
MhFh
Kommentarer
Skicka en kommentar