Halloween-hysterin

På fredagen ska båda barnen fira Halloween på dagis. Barnen får gärna klä ut sig och dessutom har de knytkalas. Det är frivilligt att hämta något med sig. Det här är ju superkul och trevligt att det ordnas, MEN jag kan känna oron hos en ensamstående förälder som ska försöka hänga med i denna köpfest.

Jag föreslog åt flickorna att vi skulle göra egna dräkter. Både för att det är kul och lite billigare. Den äldre tyckte dock att man kan nog absolut INTE ha annat än köpta dräkter för annars är det inte en RIKTIGT dräkt. De hade några barn sagt på dagis. Jahapp. Så vill jag köpa dräkter åt båda ska ja pröjsa mellan 12,90-60 euro plus frakt/transport. Även i vår kommun får man inte baka längre till dagis utan det man får ta med är köpta produkter. Ska båda flickorna bjuda på tex kex behövs det fyra paket vilket blir ca tio euro beroende på kex. Sen ifall man vill köpa ett hälsosammare alt får man gå ut med mycket mer så att det ska räcka åt alla 40 stycken. Ifall man inte tittar efter vad man köper blir ett sådant här kalas lätt 50 euro för två barn. Man vill ju inte glömma eller låta bli heller för då känner sig barnen utanför.

Jag önskar lite att de från dagis skulle uppmuntra barnen till att använda sin fantasi och designa sin egen dräkt som de kan förverkliga med sina föräldrar. De blir ju dessutom en rolig gemensam grej.

MhFh

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konsten att koka ris

Framåt, framåt, framåt, framåt...

Silverskedens betydelse